Smykkepleje

”Hvis du ønsker at forlænge levetiden på dine smykker, så skal man være særlig opmærksom på de enkelte smykkers smykkepleje. Hvert smykke er unikt og slides forskelligt” 

 

BRUG DINE SMYKKER MED OMTANKE 
Vores smykker opnår almindelig slitage ved hverdagsbrug, og det enkelte smykke kræver smykkepleje for at forlænge levetiden. Alle former for overflader og overfladebehandlinger vil ændre udseende eller slides af. Graden af slitage afhænger dog af hvor meget smykket bliver brugt. Nogle smykker i sarte materiale kræver, at man bruger dem mere skånsomt. Vi har samlet nogle generelle guidelines og anbefalinger til, hvordan du bedst forlænger levetiden af dine smykker:

  • Tag dine smykker af, når du sover, bader, dyrker sport, laver havearbejde og andre lignende aktiviteter.
  • Få eftertjekket og serviceret dine smykker 1-2 gange årligt.
  • Sørg for ikke at udsætte dine smykker for produkter med kemisk indhold, heraf parfumer, hårlak, bodylotion, solcreme, rengøringsmidler, klorvand mv., da det kan påvirke materialet.
  • Opbevar ikke dine smykker på badeværelset, da damp kan fremskynde at smykkerne anløber. Vi anbefaler at du opbevarer dine smykker i smykkeskrin, så de ligger hver for sig og ikke ridser hinanden. 

Har du købt dit smykke hos Guldsmed Gram anbefaler vi, at smykket efterses og renses 1-2 gange om året. Vi servicerer dit smykke uden beregning, mens du venter i butikken.

 

GIV DINE SMYKKER KÆRLIGHED - SMYKKEPLEJE I HJEMMET
Vi anbefaler at du plejer og rengøre dine smykker jævnligt for at holde dem smukke. Man kan med fordel rense sine guld og diamantsmykker med en blød tandbørste i sæbevand(sulfo). Der findes forskellige renseprodukter, som kan anvendes til både guld og sølvsmykker. Disse renseprodukter kan købes hos os. Vær særlig opmærksom med rens af smykker med mere skrøbelige ædelsten, da de kræver særlig pleje. Henvend dig gerne til os i butikken, hvis du er i tvivl om smykkepleje af dit smykke. 

 

SMYKKEPLEJE HOS GULDSMED GRAM:
Du kan indlevere dine smykker til professionel smykkepleje af dine smykker i forretningen på Torvegade 38 i Vejle. Mens vi renser dine smykker, så gennemgår og efterses dine smykker i forhold til slitage. Derved kan vi fortælle dig, hvorvidt dine smykker trænger til forstærkning eller lignende reparationer. Smykker med overflader og overfladebehandling kan indleveres, hvis de trænger til at blive opfrisket.

 

Overfladebehandlinger – Rhodinering, forgyldning, oxydering
Hvidguldssmykker kan alt afhængig af brug blive slidt af og fremstå mere gullig. Rhodinering er en afsluttende overfladebehandling, som får hvidguld eller sølv til at fremstå med en mere sølvhvid farve. Rhodium er et ædelmetal, som bliver belagt ved en galvanisk procedure. Hvidguldsmykker kan rhodineres lige så ofte man ønsker det. 

Oxydering er en overfladebehandling, som får smykket til at fremstå med et gråsort look. Den oxyderede overflade bør kun renses med lunkent vand. Oxyderede smykker vil slides og blive lyse med tiden. Man kan indlevere sit smykke, hvis man ønsker en ny oxideret overflade.

Forgyldte smykker kan anløbe og blive mørke med tiden. Man kan som regel anvende sølvrens til at fjerne den mørke farve, men er forgyldningen slidt kræver smykket en ny overfladebehandling/forgyldning.  

 

Perle smykkepleje
Perler er et produkt af naturen, og de mange tynde lag af perlemor kræver særlig forsigtighed.  Perler risikerer at miste deres glans, hvis de udsættes for olier, parfume, cremer, rengøringsmidler eller lignende. Ligeledes vil hyppig udsættelse for sollys eller varme kunne få perlen til at miste sin glans. Undgå enhver form for stød og kontakt med hårde overflader for ikke at ridse eller slå et eller flere lag perlemor af.     

Vi anbefaler at du får tjekket dine perlesmykker en gang årligt. Perlekæder kan renses ved at bruge en opvredet klud, så silkesnoren ikke skal blive våd. Vi anbefaler, at man få omtrukket sine perler på ny silkesnor ca. en gang om året.  

 

Slitage eller reparation
Oplever du stitage eller har dit smykke taget skade? Så er du er altid velkommen til at besøge os i forretningen til et tjek af dine smykker. Vi udfører guldsmede reparationer af smykker, og tilbyder altid et prisoverslag på din reparation inden opgaven sættes i gang.

Vi indsender som udgangspunkt altid smykker ind til det pågældende brand, som forhandles i forretningen. Dette gør vi for at opretholde smykkets kvalitetsstandarder og sikre eventuelle garantier.